Русия предупреди Великобритания, че ще съжалява заради обвиненията, които отправи срещу нея, че е отговорна за отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия на британска територия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На открито заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на темата и поискано от Русия, руският постоянен представител в световната организация Василий Небензя подчерта, че Великобритания „си играе с огъня“.

„Ще съжалявате“, предупреди той, визирайки Великобритания.
Небензя подчерта, че „Русия няма никаква връзка с отравянето на Скрипал“. Тя „има интерес от истината повече от всеки друг“, каза той, цитиран от Франс прес.

Небензя осъди, според него, една предварително подготвена кампания за дискредитиране на Русия. Той припомни, че „новичок не е патент на руснаците, същото вещество произвеждаТ Великобритания и САЩ“.

Британският постоянен представител в ООН Карън Пиърс съобщи на заседанието, че искането на Русия за консулски достъп до Юлия Скрипал е било предадено на възстановяващата се след нападението миналия месец рускиня, която обаче все още не е дала своя отговор, предаде Ройтерс.

Припомняме, че в разговор между Юлия Скрипал и нейна родственица, дъщерята на отровения Сергей твърди, че той се чувства добре и си почива. В същото време и до момента официалните власти на острова твърдят, че двойния агент е в критично състояние след „отравянето“ от преди месец.

ВИДЕО Россия 24