В сряда, в Руския град Тула, местна фирма пусна лимитирана серия захарни продукти, които се отличават с образа на новоизбрания президент на САЩ, Доналд Тръмп.

На опаковките е изобразен Тръмп пред американския флаг. Основателят на фирмата Николай Костилев обясни значението на специалното издание –  „Надявам се, че отношенията между Русия и САЩ ще се оправят, когато новата администрация дойде.“

Тулската фирма е доставчик на търговците на дребно в цялата страна. Костилев също възнамерява да изпрати няколко кутии от продукта на новоизбрания президент на САЩ, за да бъдат отношенията между двете страни „по-сладки“ от тук нататък.

Николай Костилев, основател на Тула Продукт ЕООД разказа как е възникнала идеята: „Един от нашите работници изложи идеята си, че можем да произведем специално издание в чест на Доналд Тръмп, за да го поздравим с избирането му за президент. Тъй като Русия нямаше много добри отношения с предишната администрация на САЩ, да покажем сега нашата надежда, че това ще бъде променено към по-добро, когато новата администрация дойде на власт“.

Владимир Рибаков, служителят чиято е идеята за лимитираният продукт:                     „Ние говорихме за това с нашият директор, Николай Юриевич Костилев. Попитах го дали бихме могли да направим специално издание за Доналд Тръмп, защото той бе нашият фаворит за всички нас на тези избори? Костилев ме подкрепи и направихме едно издание с 45-ия президент на Съединените американски щати.

RNS