„Имах честта да преживея всички важни първи неща в живота на дребните до сега. Щастлива съм, че бях с тях и при първите им стъпки навън 🙂 Споделям с всички вас този изключително вълнуващ момент и ви благодаря, че сте с нас и се вълнувате и обичате двете лъвски деца 
❤️“

Това написа днес една от щастливите звезди, по които са родени Терез и Масуд – Marina Georgieva в социалната мрежа. Споделеното от нея видео разчуства хиляди, изпълни виртуалното пространство с умиление, щастие, благодарност и надежда.

Борбата за живота на лъвчетата е една от първите победи на обществената воля над чиновническото бездушие. Историята на Терез и Масуд е много повече от това. В нея има нещо много лично, символично и почти сакрално в тази епопея. Народ с хилядолетна история, който през последните столетия е приел лъва за свой знак, беше принуден от собствената си честност и отговорност да признае, че няма сили да спаси две от децата му. И със силата на царствено благородство да преглътне собствената си днешната немощ, в името на живота на лъвските деца, да се бори за чуждия живот.

Това е истинският български дух.

Днес историята на Тереза и Масуд е реалност благодарение на хиляди българи. Някои участваха пряко и лично, други с протести, мисли и молитви. Ние написахме тази приказка с царското благородство на народ с хилядолетна история и държава. Тя ни дава надежда, че докато творим с любов, ще я има и надеждата да пребъдем!

БОГ да бди над държавата, децата ни и лъвските ни отрочета!

RNS