Преди нападението над Ирак през 2003 година, също както и за „руската хакерска атака“, Вашингтон бе УВЕРЕН, че Садам Хюсеин притежава оръжие за масово унищожение. Това се оказа лъжа, която доведе до разрушителна война.                     ___информира RT на русском___

Цели 17 разузнавателни агенции на САЩ считат, че Русия е извършила нещо лошо. Те признават, че евентуалната руска намеса не е повлияла на американските избори по никакъв начин. Но въпроса не се състои в това – 17 разузнавателни агенции са УВЕРЕНИ, че в този акт е замесен Путин. УВЕРЕНИ?! Както добре помним, те така също бяха УВЕРЕНИ, че Садам Хюсеин притежава оръжие за масово поражение.

„Колеги. Всяка моя дума, казана днес, се опира на сериозни източници.Това не е просто опит да ви убеждавам. Ние предоставяме факти и ви осведомяваме за изводи , направени на базата на достоверни разузнавателни данни“. – казваше Колин Пауъл, който също бе УВЕРЕН, когато вкарваше в заблуждение целият свят, стартирайки войната с Ирак. В резултат на това, след повече от 10 години водене на бойни действия, имаме следното – стотици хиляди загинали и страна потънала в хаос.

World_Economic_Forum_Annual_Meeting_2003

„Ако знаехме, че нашите данни са неверни, ние не бихме нахлули в Ирак, но разузнавателното общество, всички 16 служби ни УВЕРЯВАХА, че информацията съответства на действителността“– признава Колин Пауъл след унищожението на Ирак.

Нападението над Ирак доведе до набиране мощ на една от най-варварските групировки в света – „Ислямска държава“. Някои, а даже и много, предвидиха това. А знаете ли кой не го предвиди? – Шефът на ЦРУ! Той счете идеята за възникване на „Ислямски халифат“ – за абсурдна!

„Това е просто абсурд! Ние не смятаме да организираме анти-терористична борба с призрак, който никога няма да се въплъти. Ние няма да преувеличаваме значимостта на тези главорези и техните варварски идеи“. – заявяваше Джон Бренън, главата на ЦРУ. Все пак, разбира се, той не е предсказател на бъдещето, но всички останали тогава – просто го предвидиха . Това бяха журналисти, аналитици, изследователски центрове и политици.

„Пази Боже сляпо да прогледа“– българска народна поговорка.

george-w-bush-germany„Неточностите“ в частта анализиране, американските разузнавателни служби впоследствие компенсират с извинения и преосмисляне на направените изводи, но този път всичко е различно и в края на краищата, днес всички 17 агенции в един глас обвиняват Русия ….. и отново те са  УВЕРЕНИ!

 

RNS