„В бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за идната година сте написали, че ще приключите магистралния пръстен в държавата. Колеги, Вие в някакъв паралелен свят ли живеете?! Може ли да кажете как ще завършите автомагистрала „Хемус“, да не говорим за автомагистрала „Черно море“!?“

С тази гневна реплика от парламентарната трибуна към управляващото мнозинство се обърна варненският депутат от БСП – Иван Иванов.

В дебатите по приемането на бюджета за идната година той беше единственият народен представител от Трети многомандатен район, от всички парламентарно представени партии, който взе думата и защити интереса на гражданите.

Иван Иванов подчерта, че единствено високото ниво на възпитанието му не му позволява да обясни какво би направил с „този бюджет на МРРБ за 2019 г.“.

„10 години голи обещания за свлачищата от различни министри, че видите ли панорамния път на Трифон Зарезан ще се отвори и през него ще  преминават туристите. Проектни и проучвателни работи – винаги сме на това ниво!“, язвително отбеляза червеният депутат.

Той припомни, че навсякъде по света се залагат много пари, за да се развият тези панорамни пътища именно с цел развитие на туризма.

Според варненският депутат в бюджета на МРРБ за 2019 г. са заложени обидно малко средства за ВиК-структурите на малките Черноморски общини.

Иван Иванов остро критикува управляващите и за това, че не са приели предложенията на парламентарната група на „БСП за България“ по член Първи на Бюджета на РБългария, но отбеляза, че това не е учудващо, тъй като ГЕРБ не са уважили даже исканията на малкия си коалиционен партньор.

rns