Workshop – неаполитанска пица & вино от Южна Италия е предизвикателството, което Кулинарен институт – Варна, предоставя този уикенд. На нарочния курс Шеф Колев ще сподели малките тайни на неаполитанските пици. Председателят на Българската Асоциация на сомелиерите и винопроизводителите – Стефка Свещарова, ще ги допълни с най-подходящото вино.

Обучението започва на 29 септември в сградата на Кулинарния институт на ул. „Оборище“ 13а, във Варна.

В първия ден курсистите ще получат теоретични познания за неаполитанския стил при пиците от вице шампиона на Pizza World Cup – Шеф Антони Колев.

Участниците ще научат от Стефка Свещарова кое вино от Южна Италия е най-подходящо за определен вид храна, с кое според сезона е най-успешното съчетание.

Ваня Емилов – технолог в ТОХ – Варна, ще сподели ценни знания за добива и селектирането на брашната, как да се отсяват качествените от неподходящите.

В края на съботния ден е предвидена малко практика. Неделята е отделена изцяло за приготвяне на пица и консумиране.

Курсът се осъществява с подкрепата на Световната пица асоциация,

Цената на курса е 200 лв., като за първи път курсистите ще получат сертификат за завършването му и ще могат да развият знанията си при последваща практика.

Подробности и записвания могат да се направят на тел. 088 539 86 32.

RNS