Хвалбите на варненската полиция, че за броени часове са разкрили тежко криминално престъпление, се оказаха твърде пресилени, след като стана ясно, че военни са задържали на място извършителите и са повикали полицаи. Тяхната решаваща роля изцяло е премълчана от варненският директор Даниел Пашов и пресаташето Ивана Милева, все едно премълчаването на истината ще я промени. В прессъобщението, изпратено от ОД МВР – одобрено от първият и написано от втората, липсва елементарен професионализъм, коректност и чисто човешкото отношение към някой, който е свършил основната част от тяхната работа.

Припомняме, че вчера RNS пръв публикува информация, че в Каменар е намерен убит таксиметров шофьор.

Часове по-късно от ОД МВР – Варна, се появи съобщиние с начало:

1

В него липсва и намек за военните, които са задържали на място извършителите на тежкото криминално престъпление и реално на криминалистите е останала „трудната задача“ да „вържат“ задържаните с деянието.

Ето и част от съобщението на ВМС:

„Военнослужещи от Военноморските сили са помогнали при установяване на заподозрените за убийството на таксиметров шофьор, съобщиха от пресцентъра на ВМС. Към 00.00 часа снощи мичман Стамен Иванов Георгиев и матрос Кръстьо Вълев Кръстев от дежурната служба на военно формирование 28430 – Варна проявяват бдителност и инициативност, като разкриват своевременно извършено в близост до района на военното формирование криминално престъпление – убийство на таксиметров шофьор.
Благодарение на своевременната намеса от страна на военнослужещите две заподозрени лица, в последствие установени като извършители на престъплението, са задържани и предадени на органите на МВР.“

По-късно Даниел Пашов вече е нямало как да скрие очевидния факт и е изпратил благодарствено писмо до ВМС за съдействието от двамата военни.

Остават без отговор въпросите: „Колко минутки слава преживяха корифейте на полицейската мисъл, незаслужено? Те удовлетворяват ли ги? Как се чувстват сега, след като мнозина знаят, че са си приписали чужди заслуги?“.

Иначе – нетипичното премълчаване на истината от хора, получаващи заплати, за да я пазят, търсят и съхраняват, поражда само усмивки!

RNS