Волен Сидеров отново поиска учебници с истинската история на България

„Ако в този мандат успеем да сложим началото на учебниците с истинската история на България, тогава ние ще се изпълнили най-важното си задължение – да бъдем будители. Това е изключително важно, защото ако децата ни знаят истината за гордия и славния си произход, няма да се чудят как при първа възможност да напуснат Родината си.

Крайно време е да се напишат учебниците, с които да възпитаме българските деца с величието на българския народ. Аз нямам обяснение защо това не се прави. Вероятно, защото хората, от които зависи написването на тези учебници, не искат да го направят. Тогава, моля те да се отстранят от местата си, за да дойдат хора, които са готови да напишат истината.

Много е важно да живеем в душевно здраве и спокойствие. В училищата да се говори за дух и душа, не само за материята. Защото истината е вярата в БОГ и ученето на закон Божи.“

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в обръщението си към народните представители в Парламента по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

Припомняме, че през юни т.г. Сидеров отново настоя да се напишат учебници с истинската българска история. Според него е крайно време да се спре с клишето, че българите са една малка орда, която дошла и се вляла в славянството. Защото тази теза не е истина и обслужва чужди интереси.

RNS