Вотът срещу правителството не мина. ГЕРБ-3 оцеля, но това не променя по никакъв начин пълния провал на управлението си в сектор „Сигурност“.

Гласуваха 235 депутати. „ЗА“ – 104, „ПРОТИВ“ – 131. Въздържали се нямаше.

За да мине вота обаче, е нужен абсолютно мнозинство от 121 гласа.

Веселин Марешки, който лично заяви, че Воля няма да участва в „този цирк“, подкрепи третия кабинет на Бойко Борисов – изцяло гласува в негова подкрепа. Въпреки неколкократните съобщения от пресцентъра на Воля до българските медии, Марешки постъпи точно „по циркаджийски“.

Този път нямаше никакви аргументи и не се колебах да гласувам против искания вот на недоверие от БСП. Още повече, че всичките ни международни партньори заявиха, че сме безупречни, включително и в охраната на границата, коментира коалиционният партньор Волен Сидеров.

Темата „Сигурност“ е тема, която трябва да се търси широк дебат. Когато тя обслужва само тясно партийни интереси, е популизъм. Усилията, които помага българското правителство, успя не само да получи високата оценка на международните партньори, но и разрухата, която през 2013 г. направи БСП, вече издигаме България в първа група. Колеги от БСП Вие не можете да бъдете алтернатива на това управление, а по темата „Сигурност“ сте смехотворни.“, пледира в типичния си несъгласуван стил на говорене Цветан Цветанов.

Хубаво щеше да е този ентусиазъм да се споделя и от хората, които са навън и в момента протестират, заяви Крум Зарков.

RNS