Във Варна е единствената клиника в България за хипертермия, процедура, спасяваща живот

Международната оздравителна клиника във Варна е единствената в България, в която се използва метод за борба с различни заболявания и за цялостно оздравяване на организма, наречен целотелесна управляема хипертермия.

За кого е предназначена хипертермията?

Хипертермията е създадена с цел разрушителен ефект върху раковите клетки, но тя се използва и при болни от СПИН/ХИВ, Хепатит В и C, бронхиална астма, наркозависимост, хронични възпалителни заболявания, херпес, хламидиоза и заболявания свързани с трайно понижен имунитет. На този метод може да се подложи и здрав човек, който иска да повиши имунитета си и да се предпази от заболявания.

Какво представлява хипертермията?

1

Хората от векове познават лечебната сила на топлината и я използват в борбата срещу заболявания и профилактика на организма – парни бани, сауни, топли душове и т.н.

Хипертермията е научен метод, практикуван в началото от физици. При него тялото се загрява до висока температура в границите от 42,5 до 43,1 градуса. Международната оздравителна клиника, съвместно с новосибирски учени са постигнали почти невъзможното. Доказано е, че при тази температура раковите клетки умират.

Затоплянето на човешкият организъм до такава температура може да се извърши от специалисти без да навреди по никакъв начин на организма.

Тялото на човека (без главата) се поставя във вана с вода, която е 46 градуса. През цялото време се следи температурата на водата, както и температурата и жизнените показатели на пациента. Човекът се загрява до максималната възможна за него температура – т.нар. биологическа точка на пречупване, след което се изважда и тялото се охлажда до постепенното достигане на естествената температура.

Хипертермията чрез затопляне на тялото във вода се прави само от една клиника в България и това е Международната оздравителна клиника във Варна. Подобни има в Израел, Турция, Германия и САЩ, но цената там е в пъти по-голяма. Методът се съчетава благоприятно с химио- и лъчетерапия. Този вид лечение може да се приложи и при деца над 5 години.

Международната оздравителна клиника работи със специалисти, които са с научни степени – проф. Владимир Шевченко и доц. Елена Бикова.

Тя се намира на ул. „София“ 5 ( в близост до ЖП гарата)

Телефони за връзка: 052/ 630 343, 0896 138 880

RNS