„Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш БОГ. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини. Това, че се освободихме, се дължи на Русия, която реши да помогне на християнските поробени народи. Ако не беше руската държава, нямаше нито румънци, нито финландци да участват.“

Това заяви лидерът на партия Атака Волен Сидеров в интервю за БНТ в коментар на тв-изказването на Валери Симеонов от вчера, 7 март, за руския патриарх Кирил.

„Не знам вие, г-н Никодимов (бел. ред. – водещият на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов), дали сте съгласен патриархът и главата на най-голямата православна църква в света да е наречен измамник. Как може да се кажат думи, които един джихадист или дори ислямист не смее да ги каже“ допълни лидерът на „Атака“.

На въпрос какво ще направи, ако Валери Симеонов не се извини Сидеров заяви: „Ще ме поканите пак и ще ви кажа.“

Той допълни, че „стабилността на една коалиция се определя от принципите, а не от пожеланието да бъдем някакви.

„Аз самият направих много компромиси и отстъпих много. Ако е възможно това да бъде оценено и уважено, нищо друго не искам. Да си играеш със стабилността на коалицията не е моя игра, аз отговарям на едни нападки, които смятам, че са категорично недопустими. Този който си играе, да знае, че тази игра ще му коства на него най-много.“, категоричен е Сидеров.

Според него в Русия има добро отношение към нас, нищо че сме в противниковия отбор заради НАТО, цитира actualno.com.