Престрелката между БСП и ГЕРБ за „Цанков камък“ продължава. Корнелия Нинова обяви, че е получила отговор от главния прокурор с текст „нямате нищо общо с проекта“.

В резултат Нинова ще съди всички, които са свързали името и с проекта – включително премиера Борисов. Според нея управляващите „хвърлят димки“, за да отвличат вниманието.

„Сега всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция около „Цанков камък”, отиват на съд – от министър-председателя до подгряващата група говорители”, закани се тя.

Сега всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция около „Цанков камък”, отиват на съд – от министър-председателя до подгряващата група говорители”, закани се тя.

Цветан Цветанов и Корнелия Нинова за Цанков камък
Снимка: bTV

ГЕРБ отговори, че нямат притеснения и очакват от левицата да поемат отговорност за проекти започнали при тяхното управление, каквито са „Цанков Камък“ и „Белене“.

Според управляващите, социалистите се опитват да замесят в интрига институциите, тъй като отговорът, който Нинова представи бил от наблюдаващия, а не от главния прокурор.