След кратки дебати по темата депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров беше освободен от Народното събрание. Това стана, след като преди ден той депозира молбата си за напускане.

Припомняме, че след интервю на Антон Тодоров в студиото на Нова тв, в публичното пространство се разрази истински скандал за част от думите му, възприети като заплаха към водещия Виктор Николаев. Преди това депутатът на няколко пъти заклейми Президента Румен Радев като човек, който „не обича истината“.

„Въпреки извинението ми, атаката срещу мен не спира, за това искам да напусна Парламента по собствен желание“, съобщи в края на миналата седмица Тодоров.

Антон Тодоров стана известен с изключително острия си и безпардонен език в НС към всички извън ГЕРБ. Преди 2 г. същият издаде книга със заглавие „Шайка“, в която „с документи и поименно описа престъпленията на управляващите“.

Преди дни ГЕРБ спасиха Делян Добрев, който подаде оставка от НС заради скандала „хасковогейт“, но днес прежалиха Тодоров и той вече е на жълтите павета.

RNS