събота, 19 януари, 2019
Годината на Огнения петел – честността и справедливостта триумфират

Годината на Огнения петел – честността и справедливостта триумфират

Годината на Огнения червен петел започва на 28 януари 2017 и продължава чак до 15 февруари 2018. Мотото е: „Цели се нависоко и не се отказвай!“.

одината на огнения петел 2017 цветове: Златно, кафяво, жълто

Късметлийски числа 2017: 5, 7 и 8 ( и числа, които ги съдържат. Например: 57, 87)
Фраза/ Мото: „Цели се нависоко и не се отказвай“

Елемент на петела във Фън Шуй: Метал

Влияние: Ин

Часове на петела: 17:00- 19:00

Съответстващ слънчев знак в хороскопа: Дева

Години на петела: 1957, 1969, 1981, 1993

Сезон на петела: Есен

Полускъпоценни камъни: цитрин, оливин, опушен кварц, ахат, лабрадорит, малахит, планински кристал

Цветя и билки: Гладиола, петльов гребен

Посока: Юг, Югоизток

Петелът символизира слънцето, зората, новото начало и разбуждането. Ето защо 2017 г. ще бъде година на успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа. Годината на петела е време на честност и справедливост. Приоритетни са сфери като публична администрация, бизнес управление, работата на полицията и армията.

2017 година е подчинена на елемента огън в неговата ин форма, която носи топлина, вътрешна визия, сладостта на интимните взаимоотношения. Вроденото качество на Петела обаче е метал – елемент, който отслабва огъня. Затова и годината се очертава да бъде конфликтна.

Ако не сте обвързани, 2017-а е перфектна за началото на нови връзки. Но същевременно немалко връзки ще бъдат прекратени.  Избягвайте любовните триъгълници – тази фигура е неустойчива в годината на Огнения петел.
Благоприятна година за сключване на брак и бременност.

Въпреки всички напрежения, конфликтност и разклатен баланс през 2017 г., тази година парадоксално е твърде благоприятна за женитби. Не забравяйте, че червеното – цветът на огъня – е традиционен за сватбените одежди в китайската култура.

Годината на петела нерядко е белязана от главоломен успех, но само за онези, които не очакват бързи резултати, а дълго, търпеливо и устойчиво полагат усилия в своите бизнес проекти и работни цели.

Годината ще бъде успешна за бизнесмени, спортисти и военни, за хората на изкуството, които са посветили много време и енергия, за да се развиват и усъвършенстват, както и за такива, които черпят от огнената енергия – скулптори, художници, писатели, актьори.

Хороскопът за 2017 г. подсказва, че представителите на всички зодиакални знаци трябва да се откажат от леността. Петелът е много напориста птица, поради това е необходимо да позабравим за собствените си навици, които пречат на развитието ни – особено в началото на годината. Според разположението на звездите точно  в първите месеци на 2017 г. ни предстои най-трудният, но и най-значим период.

2017 г. е невероятно успешна за самореализация, за усвояване на нови професионални върхове или за смяна на местоработата. Представителите на много от зодиакалните знаци ще престанат да търпят недоразбирането на работното им място и просто ще поискат да сменят сферата на своята дейност.

Успешна ще бъде новата година за бизнеса. Много ще се замислят за собствена дейност, а малките компании и фирми ще започнат стремително да растат и да се разширяват.

Петелът е голям скъперник, обича парите. Към финансите през 2017 г. следва да се отнасяме сериозно и трезво да оценяваме всички рискове, а също и своите възможности. Добре ще е в началото на годината да предпазваме и себе си, и своите близки от рисковани сделки.

По отношение на здравето не бива да очакваме спокойствие. Нужни са грижи за имунната система. В края на годината е необходимо да се пазим от опасни травми.