Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки остава без шофьорска книжка за срок от 12 месеца. Джамбазки ще заплати и глоба от 1000 лева, а от талона му ще бъдат отнети 10 контролни точки. Войводата ще трябва да плати и фиш от 10 лв., за това, че при полицейската проверка е отказал да предостави талона си.

Това е наказанието, което представителят ни в ЕП получи, след като бе хванат при пътна проверка да шофира с 1,08 промила в кръвта.

Информацията за наказанието на Джамбазки е от Министерство на вътрешните работи и е в отговор на питане на депутата от „Атака“ Десислав Чуколов по реда на парламентарния контрол, съобщи clubz.bg.

Както е известно, на 8 декември м.г., двама полицаи от Самоков спират автомобил за проверка около 1:15 ч през нощта. Зад волана е евродепутатът. Уведомяват го, че извършват проверки за шофиране в нетрезво състояние, Джамбазки заявява, че няма нищо против това, се описва в отговора от МВР. Дрегерът обаче отчита 1,55 промила концентрация на алкохол в кръвта. Евродепутатът обаче е оспорил показанията на дрегера и заявил, че ще даде кръвна проба. Явил се е във Филиала за спешна медицинска помощ в Самоков в 2,45 ч и е дал кръв. Пробата е била изпратена за анализ в лабораторията на столичната болница „Св. Анна“ (Окръжна болница). Там вече се установява по-ниското наличие на концентрация на алкохол в кръвта (1,08 промила).