Гордост: Гришо с нова тенис титла, отвя петия в света (видео)

След повече от 2-годишна лоша серия най-добрата ни ракета Григор Димитров успя да спечели титла от тенис турнир. Преди минути Гришо победи с 6:2, 2:6, 6:3 световния номер 5 Кей Нишикори във финала на надпреварата в Бризбейн.

Българинът показа отлична игра срещу трети играч от топ 10 в рамките на турнира, като даде надежди на японеца за успех само във втория сет. Димитров беше безупречен във важните моменти на двубоя, а късен пробив в третия сет му донесе успеха, коментират специалистите.

Това е петата титла на българина от турнирите на АТП, но първа след дълго прекъсване – последният му успех беше в „Куинс“ през 2014 г. Димитров стигна до финал в Бризбейн и през 2013 г., но този път играта му бе много по-добра. До момента българинът бе инкасирал само загуби от срещите си с японеца.

Успехът донесе на Гришо 250 точки за класацията на АТП и 78 хиляди долара от наградния фонд. Сънародникът ни обяви, че спира участията си в турнири, за да се подготви за престижният „Australian Open“, който е след 8 дни.