Грабвайте ските: Боровец и Банско откриха сезона

Големите ни зимни курорти вече официално откриха сезона на ските и сноуборда. На пищни церемонии Боровец и Банско отправиха своята покана към любителите на зимните спортове и удоволствия.

Над 10 хиляди скиори се възползваха от възможността да карат на символичната цена от 5 лева за лифт карта в деня на откриването на сезона на Боровец и честването на 120-та годишнина от основаването на най-стария планински курорт у нас и на Балканите, похвалиха се от курортното градче. Средствата от празничните карти са за над 50 хиляди лева и ще отидат в новосъздадения фонд “Петър Попангелов и приятели за Боровец”. Фондът ще подкрепя детско – юношеския спорт.  От „Бороспорт“ АД увериха, че през зимата на 2017 се предвиждат различни инициативи, които да подпомогнат каузата.

На специална церемония с грамоти бяха наградени 41 ветерани, допринесли за развитието на ски спорта в България, както и за напредъка и на курорта. ВС Боровец се изсипаха редица министри – на спорта Красен Кралев, на туризма Николина Ангелкова,  на образованието и науката Меглена Кунева…. Своеобразен домакин бе Владимир Георгиев, кмет на община Самоков, под чиято юрисдикция е Боровец.

В Банско новият сезон бе открит от олимпийския шампион от Солт Лейк Сити Фриц Щробъл, който заедно с друга легенда – Марк Жирардели, поведе любителите на ските по пистата „Томба“. 400 оръдия за сняг са готови за работа през целия сезон, за да обезпечат напълно 70-те километра писти, уверяват от курорта. Цените на лифт картите в Банско и този сезон ще са като миналогодишните – 58 лева за възрастни, 52 – за студенти и ученици и 40 лева за деца до 12 години.