В социалната мрежа се организира събитие под надслов „Да спасим демокрацията!“ пред сградата на Президентството.

Организаторите – адвокат Николай Хаджигенов, Hago Arman Babikyan и Valentina Vassileva-Filadelfefs, са категорични, че с днешната акция на Специализираната прокуратура в сградата на Президентството, властта и задкулисието са преминали всички граници на нормалното.

На страницата на събитието в социалната мрежа е публикувано следното обръщение:

„Призоваваме всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят демокрацията и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление.

Тръгваме незабавно към Дондуков 2 в защита на демокрацията и ще застанем пред входа на Президентството като НСО – Народна Съпротива и Охрана.

Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян“

Припомняме, че тази сутрин прокурори от Специализираната и Военна прокуратури са влезли в сградата на бул. „Дондуков“ 2.

Специализираната прокуратура е в Президентството

Акцията бе предшествана от обръщение на държавния глава от вчера, в което призова да бъде разследвано НСО. Румен Радев припомни, че не за първи път е поставял въпроса защо НСО охраняват Доган и Пеевски.

Иван Гешев: Прокуратурата не се притеснява да разследва Доган и Пеевски

Самият главен прокурор репликира по-късно, че Прокуратурата не се притеснявала да разследва никого, но не смятала да се занимава с политически въпроси – в случая – превишаване на власт на служители на НСО, на брега пред летния сарай на Доган в природен парк „Росенец“. В същото време работела по две досъдебни производства, които налагали обиски и претърсвания в Президентството.

Начало