Гражданско движение ВОЛЯ на Веселин Марешки основа своя структура в Перник в присъствието на повече от 150 души, съобщи репортер на RNS. На събитието присъстваха националният координатор на ВОЛЯ Стефан Августинов, регионалният координатор за Перник Наталия Петрова, регионалният координатор за Благоевград Калоян Петров, както и ръководителите на предизборните щабове в Перник  Николай Кьосовски и в Радомир Димитър Тодоринов.

„Държавата отдавна не е майка, а се превърна в жестока мащеха за гражданите си. Политическият картел овладява администрацията и цялата власт, за да се погрижи само за себе си и за да раздаде малко трохи на управляващите партии. Корупцията е повсеместна, а решенията се взимат единствено в полза на този или онзи, а не в името на справедливостта и на хората. Администрацията работи само за „наши хора“. Време е това да се промени!“, заяви при учредаването на структурата Августинов. Той разказа колко много са желаещите да се срещнат с Веселин Марешки и да се включат в измитането на корумпирания политически картел.

„Перник извлича дивидент от близостта си със София и възможността част от хората, живеещи тук, да работят в столицата. Ако обаче се загледаме в малките населени места в областта, ще видим ужасяваща картина. Ние, от движение ВОЛЯ, имаме конкретни идеи, които сме сигурни, че ще проработят бързо и ще дадат резултат в полза на гражданите“, каза Николай Кьосовски, ръководител на областния предизборен щаб в Перник.

Според Наталия Петрова всички, които споделят целите на ВОЛЯ, искат да върнат нормалното бъдеще за себе си и за децата си. „Ние сме професионалисти и прагматици. Не очаквайте от нас да ви обещаем 1000 лева пенсия и 2000 лева минимална работна заплата. Бъдете обаче сигурни, че всяка дума, която дадем, ще бъде изпълнена“, категорична бе Наталия Петрова.

Политическият проект на Веселин Марешки вече има структури в почти всички областни градове в страната. В миньорския град ВОЛЯ  има 2 офиса. Първият отвори врати на ул. „Миньор“ 20 (срещу бившето руско училище), а вторият посреща съмишленици в квартал „Изток“ на ул. „Благой Гебрев“. Приемна има и в град Радомир – на площад „Свобода“ 1.

RNS