Скандалният депутат от БСП Георги Андреев, който е и бивш кмет на Ветрино от ГЕРБ, е засечен на изборите във Вълчи дол с хората на управляващата партия. Бившият служител на МВР, натирен от Икономическа полиция заради нерегламентирани връзки с криминалния контингент, премина на страната на столетницата. Заради близостта си с бившия депутат от Варна Красимир Янков, до скоро той бе шеф на областната структура. Не е изключено сега да  е предприел тактика по завръщане към политическия си произход – ГЕРБ. Вчера той е бил в село Михалич със Сали Табаков и Петьо Шилето – човек на Ангел Бончев – всичките работещи за ГЕРБ на изборите за кмет в общината.

Георги Андреев, който бе подреден от гурото си Красимир Янков на втора позиция в листата на БСП-Варна, за поредните парламентарни избори, предизвика истински трус в редиците на партията. Номинацията му бе логично продължение на безпринципната му тактика – от кметът на Ветрино от ГЕРБ, уличен в серия причинени щети на държавата, в рамките на месеци да се окаже не само най-стойностен за шеф на Областния съвет на БСП-Варна, но и втори в листата й. След серия разпри и скандали той бе свален на трето място и в момента е депутат от БСП.

Андреев беше единственият отсъстващ от мероприятията, на които Корнелия Нинова и Кирил Добрев бяха в община Вълчи дол по време на предизборната кампания. Съпартийците му не си спомнят да го виждат и по други червени инициативи в района тези дни.

За сметка на това предната неделя той бе на-високото ниво на срещата на „отцепниците“ с „кървави писма“ до медиите, с Нинова. Основното искане към лидера на БСП беше да свърши работата на варненци, които са наясно, че Борислав Гуцанов от години дискредитира БСП в морската столица и работи главно за себе си, но не предприемат нищо смислено за отстраняването му.

Същите услужливо продължават конфликта между Гуцанов и Красимир Янков – старозагорец, който изведнъж получи най-много преференции във Варна на предните парламентарни избори. Неговата другарка Албена Шавел – автор на „кървавите писма“, случайно се оказа дългогодишен секретар на сдружение, което активно подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет на Вълчи дол. Членството в БСП и афишираната война с „вътрешния враг“ по време на кампанията и реалните действия против партийния интерес, вчера приключиха с черешката на тортата, поставена от „боса“ Красимир Янков. В деня за избори „човекът с позиция“, който не бил опозиция на БСП, спретна обилно телевизионно интервю, изпълнено с дистанциране от и нападки срещу законно избраното ръководство на столетницата.

За мнозина редови членове на БСП продължава да не е ясно защо партията не използва устава си, за да отстрани тези така „мъчещите“ се в редиците й членове, чиито действия уж са за доброто на столетницата, но се оказват в полза на ГЕРБ.

РР Малко след публикуването на текста, депутатът Красимир Янков се свърза с редакцията на RNS и възмутен заяви, че журналистическият материал е „изпълнен с манипулации, целящи уронването на престижа“ му. 

RNS