Евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки постави своеобразен рекорд за България – за първи път наш представител се нарежда в топ 10 на класацията за най-активни членове в ЕП. Според портала MEPRanking.eu от януари 2017 г. заместник-председателят на ВМРО заема девето място сред всичките 751 евродепутати. Преди две години патриотът беше далеч назад в класацията – на 130 място сред всички евродепутати.

Вторият по активност българин в ЕП е представителят на ДПС Илхан Кючук, който е изключително деен в опитите си да спечели подкрепа предизборната агитация у нас да се води и на турски език. Кючук заема позиция 100 в общата класация. Третият по активност българин също е евродепутат от ДПС – Али Неджми.

Социалиситите се отсрамват с Георги Пирински, който е 160-и в общата класация по активност. За сметка на това най-малко изяви има бившият лидер на БСП и настоящ шеф на евросоциалистите Сергей Станишев – той е на 745 място в ЕП. Преди него от българските евродепутати е единствено Николай Бареков.

След избирането си за вицепрезидент Илияна Йотова вече е изчистена в списъка на евродепутатите и там вече е името на Петър Корумбашев, който обаче все още не е получил възможност за изява.