Руският премиер Дмитрий Медведев ще е на официално посещение в България на 4 и 5 март по покана на българския си колега Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Медведев идва ден след националния празник 3 март. 

„Визитата на руския министър-председател Дмитрий Медведев ще започне в понеделник (другата седмица – бел. ред.) с церемония по официалното посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. „Св. Александър Невски“ в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн“, продължава съобщението.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият българско-руски бизнес форум в областта на туризма.

По-рано този месец външният министър Екатерина Захариева каза, че България работи за посещение на Медведев на 4 март, припомня Дневник.

Предната среща на двамата правителствени ръководители беше в рамките на 12-ата среща на върха Азия – Европа (АСЕМ) в Брюксел, в края на миналата година.

СНИМКА БНТ Новини – BNT