Добрър вечер, каварненци! Ето докладната с исканите още 9000 лв. за представителни на кмета!

„На основание чл. 42 т.3 от ПМС номер 380/29.12.2015 г. определя допълнително средства за представителни цели на кмета на общината в размер на 9 000 лв.“

Това е точка 5 от Докладната за актуализацията на бюджета на 2016 г., проект за решение. Документът е разписан от кмета Нина Ставрева, зам.-кмета по финансите Митко Недев, секретаря на общината Дарина Кулишева, а е изготвена от главния счетоводител Станка Янева.

1

Снимките не са с високо качество, защото, както знаете – ОбС-Каварна, разпечатва на формат А5 дневния ред за сесиите си, а „прозрачното“ ръководство на Ставрева не смята за необходимо докладни и документи за заседанията да се качват на интернет страницата на общината.

2

RNS писа за скандалната актуализация на бюджета на община Каварна, включваща безпрецедентната добавка от още 9 000 лв. към вече съществуващите 30 000 лв. на представителните на кмета на общината Нина Ставрева.

Актуализацията на бюджета за 2016 г. не е незаконно действие. Не е незаконно и да се увеличат парите за представителни нужди на Нина Ставрева. Въпросът е колко морално е такова искане и защо точно то е приоритет на кметицата.

Кметът на Каварна актуализира представителните си с 9000 лв., 30 000 лв. не й достигат за 4 дни

Така Ставрева, която се кълнеше по време на предизборната кампания, че ще управлява икономично, реално увеличи личния си администраторски бюджет от 25 000 лв., колкото са били представителните на предшественика й Цонко Ценев на 39 000 лв. Което е с 50% повече. В същото време общината има серия непокрити плащания, включително и в социалната сфера.

Наскоро пред местната кабелна телевизия Ставрева обясни, че е икономисала много пари, защото не е пътувала в командировка. Опитите на приближени на кметицата в социалната мрежа да оправдаят баснословния размер на представителни с пътуванията рухват и поради факта, че при пътуванията се ползват командировъчни, а не представителни.

Срина се и второто обещание на Ставрева, че ще управлява прозрачно, тъй като тя вече изпълнява указания след влязло в сила решение на Административен съд – Добрич, за предоставяне на достъп до обществена информация, поискан от журналист.

решение вад

RNS