Безпаричието и липсата на финансиране за българските спортисти станаха причината световната и европейска шампионка по кану Станилия Стаменова да потърси спонсор чрез фейсбук. „Търся си спонсор! Тъй като непрестанно съм по лагери и в режим и нямам възможност да посещавам светски събития и да трупам контакти явно тук остава последен вариант за това да покажа, че имам нужда от подкрепа за да постигна целите си. А целите и за този сезон не са въобще малки, а имено титли на европейско и световно първенство. Ако някой иска да бъде част от този успех, да рекламира върху екипировка, лодка и гребло. Ако някой пожелае продукта му бъде показван целогодишно по гребните канали по Света и у нас нека се свърже с мен“, гласи тъжният статус, който момичето публикува в социалните мрежи.

Под съобщението веднага се отзоваха хора, които поискаха да дарят дребни суми. Не бе спестен и гневът към институциите и конкретно към спортното министерство. „Държавата е отпуснала средства толкова, колкото са заложени по програма. Времената от преди 20 години и социалната политика на онзи строй не можем да върнем, но като демократична страна можем да направим закон за спонсорството където данъците на определени фирми ще подпомогнат различни социални каузи в това число и спорта.  Поста ми е не да укороявам който и да е било, а за да привлека вниманието на хора, които искат да рекламират чрез мен. На повечето състезатели в елита по кану-каяк няма свободно място от брандове на фирми“, уточнява шампионката.

Станилова има второ място на 200 м индивидуално кану за Световната купа през май 2011 в Познан, Полша. През август 2015 година момичето грабна златото в същата дисциплина на световното първенство в Милано.