ДОБРО УТРО!

В 7,10 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 6°, които се усещат като 3°. Вали дъжд. Влажността на въздуха и 90%. Атмосферното налягане е 1003 милибара. Вятърът е от юг със скорост 18 км/ч. Денят ще е дъждовен. Максимални температури ще достигнат 6°.

Слънцето изгрява в 7,40 ч. и залязва в 16,52 ч.

Добрич градусите в този час са 4°, но се усещат като -1°. Вали дъжд. Влажността на въздуха е 95%. Вятърът е от югозапад със скорост 19 км/ч. Денят ще облачен. Максималните температури ще достигнат 5°.

5° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като 4°. Вали дъжд и така ще  остане през целия ден. Влажността на въздуха е 90%. Вятърът е югоизточен със скорост 5 км/ч. Максималните дневни температури ще достигнат 5°.

Дъждовно е и над Шумен. Температурата на въздуха е 2°, които се усещат като 1°. Влажността е 100%. Вятърът е югозападен със скорост 5 км/ч. Максималната температура ще достигне 2°.

Температурите са в интервала от – 12° до + 9°. Времето над страната е предимно облачн с валежи – в северозападните райони и високите полета на Западна България – от сняг, в централните райони – от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони – само от дъжд.

В Родопската област ще има значителни валежи от дъжд, а в северозападните райони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка до 10-15 см.

Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3° и 2°, максималните – между 0° и 5°, в Югоизточна България до 10°-11°.

Слаб до умерен вятър духа в областите В.Търново, Бургас, София, Видин, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Смолян и Шумен.

Сняг вали в областите Благоевград, София, Кърджали, Монтана, Перник, Сливен, Търговище.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

 
rns