Докато държавата се тресе от „апартаментгейт“ и ГЕРБ-3 буквални виси на косъм, като и спечелването на предстоящите избори от управляващите, структурите на ГЕРБ в Добрич и региона разпространиха декларация в подкрепа на организационния си секретар на областното ръководство – Кина Драгнева.

Поводът – предстоящото освобождаване на навършилата преди 2 г. пенсионна възраст от директорското място на детска ясла „Пролет“. Документът, в който самата Кина Драгнева декларира подкрепа към себе си, подозрително копира 1:1 текст, публикуван от дъщерята на същата в социалната мрежа преди дни.

В декларацията отново се припомня незаменимия принос на Кина Драгнева към детската ясла, чийто директор е. Изброяват се награди, които тя е получила за професионализма си. Стилът на документа е твърде личен, за да бъде приет като част от служебната кореспонденция. В края му, сътворилите го, все пак отбелязват, че не са против младите в Добрич да имат работа, но не и когато това става на фона на евентуални политически чистки.

Преди дни, когато стана ясно, че в подкрепа на Кина Драгнева има официална подписка и петиция, наш репортер разговаря с шефа на ГЕРБ-Добрич – вицеадмирал Пламен Манушев, разясни, че в разговор с кмета Йордан Йорданов, е бил уверен, че работодателят на Кина Драгнева няма политически амбиции с прекратяването на трудовите отношения.

Проверка на rns установи, че въпросната декларация не е съгласувана с ръководството на ГЕРБ.

Според наши източници, възможно е зад поредната неуместна самоинициатива да стои лично депутатът от ГЕРБ-Добрич, Даниела Димитрова. Същата влезе в 44-ото НС, измествайки неясно защо предния в листата на народни представители на мястото на Живко Мартинов. Хора от ГЕРБ-Добрич, са категорични, че Димитрова и Кина Драгнева са в близки приятелски отношения. Ако това е факт, нелепата самоподкрепа на Кина Драгнева през декларацията на местната структура на партията, следва и друг проблем – някой се опитва да използва ГЕРБ за лични лобистки нужди. Същият не се е посвенил да превърне едно елементарно трудово-правно отношение, в политическа интрига.

През изминалите дни стана ясно, че подписка в подкрепа на Кина Драгнева, „спонтанно организирана от бивша майка на дете в яслата“ и пак „спонтанно“ получила разрешение за определени места в града да се извършва, така и не бе депозирана в общината.

Още преди това беше ясно, че започнатата петиция в нейна защита, не е законна, тъй като не касае работата на държавен орган.

Междувременно в социалната мрежа темата бе експлоатирана с дни. На пръсти се брояха хората, които реално бяха против освобождаването й от директорския пост. Имаше и добричлии, които открито споделяха, че в цветущата детска ясла под ръководството на неповторимата и незаменима Кина Драгнева, са настанявани деца по „втория начи“, включително с връзки, пари и неистински документи.

Припомняме, че Кина Драгнева е и общински съветник, член на две комисии в местния законодателен орган.

Живко „суджука“ беше отстранен, но май структурата на ГЕРБ в Добрич, не може да се раздели с практиките, които с години упражняваше, категорични са местни. Според тях декларацията в подкрепа на Кина Драгнева е показателна за приоритетите на ГЕРБ-Добрич, дни преди евроизборите и седмици преди местните избори. Както и може ли личните интереси да надделяват над националните.

Показателно било и това, че Кина Драгнева отказва коментари по вихрещия се скандал с подписки, петиции и декларации, още повече, че тя няма как да не знае за съществуването им.

Последната декларация от местната структура на политическата партия, чийто организационен секретар е Кина Драгнева, е еднакво показателен за морала и на двете, освен, ако редът в ГЕРБ-Добрич, е орг. секретарят да не знае какво прави ръководството и структурата.

Днес на електронната страница на Община Добрич е публикувано съобщение за обявен конкурс за директор на детска ясла „Пролет“. Същото ще се оваканти въпреки уникалната с отрицателен ефект кампания в защита на Кина Драгнева, след изтичането на едномесечното й предизвестие – 1 април 2019 г.

Електронното издание rns до дни ще предостави списък на добричлийки, които през тази календарна година ще се пенсионират, за да може ГЕРБ-Добрич, да извърти по някоя кампания и в тяхна защита. В случай, че това не бъде сторено, за всички ни ще е ясно, че определени хора използват авторитета на ГЕРБ за собствени цели.

rns