Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство, извършен вчера, 23 април.

Около 21,15 часа вчера вечерта е получен сигнал за стрелба на бул. „Генерал Колев“ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х. е бил отведен в болницата „Света Анна“, където му е била извършена животоспасяваща операция.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Днес ще бъде привлечен като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6, във връзка с член 18, ал.1 от НК – опит за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

Според разследването към момента, снощи Мехмед и Боян забелязали колата на Айдън. Двамата слезли от автомобила, с който се придвижвали и тръгнали да изясняват стара вражда. Мехмед и Айдън спорели и взаимно се обвинявали, че единият краде персонала на другия – работници в дюнерджийниците.

Виждайки ги, Айдън извадил законно притежаван пистолет и произвел изстрел във въздуха. Вторият попаднал в стомаха на Боян.

Тепърва предстои да се изяснява доколко състоятелна е версията, че Айдън е стрелял при самозащита и дали ще издържи в хода на процеса.

Местопроизшествието снощи е посетено от окръжния прокурор Красимир Конов и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Те са участвали в огледа на местопрестъплението.

Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет „Глог 17“ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават активните действия по разследването.