Скъпи приятели, знам, че Ви е писнало от предизборни обещания. Знам, че нищо досега не се е променило във Вашия живот, вследствие на всички предизборни обещания. Знам, че изборите за Европейски парламент Ви звучат доста отдалечено, отвлечено и ненужно.
Но знам и друго, което Вие също знаете – не може да очаквате да живеете като европейци, ако оставяте други да определят правилата. Знаем всички, че тези избори са решаващи за бъдещето не само на България, но и на нас – българите!
В Европейския парламент аз ще искам, ще настоявам и ще се боря за истинска равнопоставеност между държавите членки, за да имат всички равен старт в икономиката, здравеопазването, образованието и социалните политики.
Само реалната икономика и производство могат да осигурят средства за по-високи доходи, а от там и за осезаема промяна в жизнения стандарт на всички ни.
Върховенството на закона у нас през последните години беше само формулировка в Конституцията. За това аз ще изисквам този Европейски съюз да е за всички ни. Да имаме право не просто на шанс, а на равен шанс с европейците.
Като лекар заявявам: Здравеопазването в България боледува! Това ни лишава от равен достъп до здраве!
Като професионалист-медик и депутат в Брюксел ще настоявам да се приложат серия от мерки, с които България да напусне зловещата статистика, според която сме на последно място по предотвратима смъртност! Днес европейците живеят средно 80 г., а ние не повече от 72 г. Ще го направя, за да спрем да губим без време близките си, с които бихме могли да споделяме дните си по-дълго!
Време е, уважаеми българи, да разберем, че държавата ни има нужда не просто от експерти в управлението, а от управляващи хора – с душа и с милост към другите!
Като човек съм категоричен: Искам си семействата ни тук и сега! Баби, дядовци, синове и дъщери, внучета – да могат да живеят достойно, да се трудят и празнуват заедно и щастливо в България!
Можем да направим промяната!
Заедно!
Всеки глас – моят, твоят, Вашият, е точно толкова важен, колкото гласовете на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов!
Благодаря Ви за това, че ще гласувате!
С номер 18 и преференция 115 – за равен старт в Европа!
Искрено Ваш: Д-р Десислав Тасков