Областният съвет на БСП – Варна, избра единодушно за председател на предизборния си щаб депутата Иван Иванов. С безапелационния вот окончателно се сложи кръст на митологемите, че Красимир Янков е фактор във Варненско, категорични са червените.

След вота, в който „хората на Янков“ и вътрешната опозиция категорично подкрепиха Иван Иванов, за секретар на предизборния щаб е гласуван д-р Десислав Тасков, за заместник на председателя – лидерът на областната структура Цонко Цонев.

Иван Иванов, който е член на БСП едва от година, успя с безспорните си лидерски качества да обедини воюващите с години градска и областна структура на столетницата.

Очаква се с неговия избор БСП-Варна, да спре политическото и изборно търгашество, така присъщи за предходните местни велможи. Именно под тяхно ръководство и с решаващата роля на „медузата“ Борислав Гуцанов, БСП-Варна постигаше все по-смехотворни резултати и почти напълно беше заличена от политическия живот в морската столица.

Иван Иванов е бивш служител на МВР. Той беше общински съветник и в момента е народен представител от трети многомандатен район.

След предходния сезон на НС той бе определен като най-активния в Парламента народен представител.

В редиците на ГЕРБ Иван Иванов е разпознат като „опасен и достоен противник“.

rns