Зам.-председателят на ГЕРБ, председател на парламентарната група и на предизборния щаб на управляващата партия, е излетял вчера за САЩ. Совалката във Вашингтон е последния опит да бъде спасено третото правителство на ГЕРБ. Неочаквано за родната политика за посланикът на САЩ у нас ще бъде заменен с колегата си от Гърция.

Това споделиха източници на rns, безспорни фактори в спец службите и разузнаването.

Ето как аргументират тезата си:

„Атаката срещу Цветанов за придобиването на етаж от сграда в столицата беше легендирана от ГЕРБ като вътрешна атака в партията, само, за да се прикрие истината – Б.Б. и Ц.Ц. вече не се радват на US-одобрение.

Факт е, че повече от година Цветанов се готви да смени Борисов на премиерския пост. Той има пълната подкрепа на структурите и парламентарната група. Отстреля „капиите“ на Борисов в местната власт. Той отдавна е по-силен от Бойко Борисов.

Реално обаче, атаката не случайно започна през гласът на демократична Европа – радио „Свободна Европа“. За никого не е тайна, че подобни медии не правят новини от улицата.

Безспорно е, че САЩ са свалили доверието си в Цветан Цветанов, респективно Бойко Борисов и управлението на ГЕРБ.

Факт е и, че Цветанов е последната възможност да спаси ГЕРБ – З. Преди него до Щатите летяха отбор представители на изпълнителната и съдебна власт. Единият от тях – Иван Гешев сподели прозрение след кацането на родна земя, че не смята да се кандидатира за главен прокурор.

Случващото се е само брънка от градежа на нов ред на стария континент и превес на силите през океана в полза на Русия. Най-категоричното доказателство е решението на този етап, посланикът на САЩ в Гърция – Джефри  Пайет, да смени до седмици колегата си у нас Ерик Рубин.

Всеизвестно е, че Пайет има ясно изразено отношение по руска линия и то съвсем не е негативно.

Той е част от администрацията на президента Барак Обама. Преди Гърция, дипломатът от кариерата развива изключителен опит в Азия. След това защитаваше презокеанските интереси в Украйна. Той е сред малкото, запазили дипломатическата си кариера и след чистката на президента Доналд Тръмп, който уволни 80 посланици след встъпването си в длъжност.“

Азбучна истина у нас е фактът, че Бойко Борисов не би могъл да съществува без овладелия структурите и парламентарната група Цветан Цветанов. Случващото се е поредния скандал – законодателна промяна в полза на фирма – продавач на апартаменти на председателя на НС – Цецка Цачева и фефът на ГЕРБ в парламента – Цветан Цветанов, води до един резултат.

ГЕРБ – 3, скоро ще последва трагичната участ на предсрочно приключилите първи и втори мандат на партията.

Дали Борисов ще жертва Цветанов и така ще изгуби изборите или ще го запази, но ще разгневи презокеанските фактори окончателно, резултатът ще е един – дните на ГЕРБ – 3 са преброени.

rns