Лидерът на „Воля“ и зам.-председател на 44-ото НС – Веселин Марешки, се е намесил в брутална разпра на пътя край Кабакум и буквално спасил варненец от юмруците на истеричен шофьор.

Това научи ексклузивно RNS от очевидци на инцидента. Според тях изходът от конфликта е можело да бъде много по-тежък без съдействието на Марешки.

Вчера около 9 ч на крайбрежния път до плаж „Кабакум“ 36-годишен варненец се почувствал силно засегнат от изпреварване. Той слязъл и започнал да крещи на „виновния“ водач – 26-годишен варненец. Докато го ругал и заплашвал му нанесъл и удар с юмрук в лицето. Тогава се намесил Марешки. Той сигнализирал в НСО и в полицията, а конфликтът бил прекратен.

При пристигането на униформените служители на реда се оказало, че нервакът носи нож. Същият е иззет. Очакват се официални данни за наличие на алкохол и наркотици в кръвта му.

Агресивният водач е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство. Материалите са докладвани на Варненската районна прокуратура. В рамките на 7 дни Варненският районен съд ще определи наказанието на обвинения за саморазправата на пътя.

RNS