Кметът на Каварна – Елена Балтаджиева, е изпратила официално писмо до всички министри, чиито ведомства имат отношение и собственост в района на Болата, с искане за работна среща. Очаква се на нея да бъдат обсъдени различни аспекти от използването на местността и плажа край красивия залив.

Това научи екслузивно rns.

елена балтаджиева

Поканата е изпратена още през миналата седмица, когато за пореден път избухна скандал за стопанисването, условията и достъп до плажа на Болата.

Писмото е до министрите на Министерството на околната среда и водите, на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, на Министерството на туризма, на Министерството на отбраната и до премиера Бойко Борисов.

Висшите представители на изпълнителната власт са поканени на терена на Болата или на посочено от тях място, на което биха отишли представители на каварненската управа.

Заради почти напълно разрушените буни, заради разбития път, заради колите върху пясъка и всички въпроси, свързани със стопанисването и поддържането на Болата, председателят на Общинският съвет – инж. Йордан Стоянов, свиква извънредно заседание тази седмица.

Припомняме, че още през 2016 г. електронното ни издание сезира всички компетентни институции, включително Народното събрание и Министерски съвет, за казуса и тогава получи уверения, че ще бъдат предприети необходимите мерки. До момента няма особени действия и резултати от тях в тази посока.

Парламентът, Министерски съвет и МОСВ се сезираха по сигнала на RNS за спасяването на Болата

rns