При ареста на семейство Арабаджиеви е иззета документация, доказваща собствеността на имотите им в офшорните фирми. След анализ, извършван от испанските спец служби, наличната информация ще бъде предадена на българските власти, които ще имат пълното право да конфискуват въпросната собственост, научи ексклузивно rns.

Според наши източници при задържането на Арабаджиеви в Испания с тях е бил и личният им банкер. Открита е огромна документация, която е иззета и се анализира. В нея се съдържат данни за движението на имоти на семейството към офшорки. Веднага след анализирането й, същата ще бъде предоставена на българските власти, които биха могли с основание да предявят претенции за одържавяване на имотите, придобити с „мръсни пари“.

Ветко и Маринела бяха задържани в Испания в началото на март при изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от българските власти през септември. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Сметките им бяха запорирани. Отделно се твърди, че голяма част от недвижимата им собственост е преминала в офшорни дружества.

СНИМКА 24info.bg
rns