Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет ще гласува в четвъртък – 18 юли, Златко Тодоров да изпълнява временно задълженията на административен ръководител на Окръжна прокуратура – Добрич.

Предложението е на главния прокурор Сотир Цацаров и се внася за разглеждане от Комисията по атестиране и конкурси.

Точката е шестата по ред в дневния ред на заседанието, сочи сайта на ВСС.

Припомняме, че Златко Тодоров в момента изпълнява функциите на заместник на Пламен Николов. Той бе избран за мястото от ВСС.

След гласуването Пламен Николов ще напусне шефското кресло, трябва да освободи и кабинета на административен ръководител, който се намира на шестия етаж в Съдебната палата в Добрич.

Както вече rns писа, отстраняването на Пламен Николов от длъжността административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич поради изтичане на мандата му, е предвидено в закона, но рядко се прилага.

В момента в страната текат и други конкурси за административни ръководители на държавното обвинение, но няма данни да има други отстранени от поста, какъвто е случая с Пламен Николов. Не е изключено зад решението на главния прокурор да стои факта, че Окръжна прокуратура Добрич е под средното ниво на успеваемост, именно под ръководството на Пламен Николов.

rns