Специализираната прокуратура е провежда операция в Община Генерал Тошево днес, съобщиха очевидци екслузивно за rns. Информацията беше потвърдена от секретарката на кмета – Валентин Димитров.

Според неофициална информация обект на интереса на държавните обвинители са кметът на общината и главният архитект Николай Антонов. Като начало екипът от столицата е проявил интерес към договорите за саниране и изпълнението им. Според запознати, тепърва предстоят и нови теми, по които ръководството на Общината ще отговаря.

В понеделник кметът Димитров има приемен ден. Днес всички записани бяха отпратени към един от заместниците му. В стаята на секретарката му имаше униформен служител на МВР, докато кметът и прокурорите бяха в кабинета му, установи репортер rns.

Към 16 ч. стана ясно, че Валентин Димитров още е зает с визитата от Специализираната прокуратура. Пред сградата на общината има коли на Специализираната прокуратура и патрулен автомобил на МВР.

Секретарката му разясни в телефонна връзка, че не е възможно да говори с журналисти, което попречи и за публикуването на мнението на Валентин Димитров за случващото се.

Припомняме, че кметът Валентин Димитров е втори мандат градоначалник от БСП.

rns