„Имаме група деца от Каварна на 20 км от Милано. Трябва да организираме транспорт с медицински екипи. С еърбъса ще пратим лекари. Децата са 22 с 4 преподавателки.

Засега нищо им няма на децата.

Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период. Имаше един план да се прибират с футболистите на „Лудогорец“, но така ще трябва и футболистите да са под карантина. Няма да пестим пари за такова нещо. В момента подготвят машината“.

Това каза Бойко Борисов края на срещата с превозвачите в Министерския съвет, цитиран от „24 часа“.

За децата вече има организиран превоз от Летище Варна до Каварна, научи ексклузивно rns. Те ще бъдат настанени незабавно в местната болница по нареждане на кмета Елена Балтаджиева. Същата очевидно пренебрегва указанията на Националния щаб, ръководен от шефа на ВМА проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски за действие при опасност от заразата и е заповядала децата да бъдат настанени във Вътрешно отделение, където и без друго има болни и така поставя в риск живота и здравето им.

Както вече писахме възпитаници на Професионалната земеделска гимназия „Климент Арк. Тимирязев“ в Каварна са в Италия по програмата ЕРАЗЪМ. Тъй като са настанени в район, засегнат от коронавируса, те ще се приберат с 4 дни по-рано от плануваното. Очаква се да бъдат изолирани под карантина, както и връстниците им в Добрич, които се върнаха на 22 февруари.

6 ученици и 4 учители от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич са под карантина в изпълнение на предписанията на Районната здравна инспекция, съобщи за медийна компания директорката Светла Иванова.

Децата са добре. Те са ученици в 9,10 и 11 клас. Всички ние бяхме в Италия по Програмата ЕРАЗЪМ. Градът – Потенца, е на над 900 км от градчето, в което откриха заболял от коронавирус. Смятам, че няма причина за паника. На 9 март всички ще сме на училище, разказа директорката на СУ „Любен Каравелов“ – Светла Иванова.