Емил Димитров – Ревизоро, е единственият номиниран от коалиционното правителство за министър на околната среда и водите. Решението е взето след среща между ГЕРБ и Обединени патриоти. Кандидатурата ще бъда подложена на гласуване в Парламента.

С Емил Димитров – Ревизоро като еко министър, се слагат пранги на мераклиите да приватизират „Болата“, част от имената на които бяха спрягани за овакантения пост на Нено Димов. Последният беше отстранен от министерския пост, след като бе арестуван за умишлено бездействие по служба, довело до безводието в Перник. Той подаде оставка от ареста, а премиерът разясни, че след съвет на коалицията ще бъде взето решението за удовлетворяването на заявеното му желание да напусне.

Междувременно за овакантения пост се спрягаха имена на хора от ВМРО, които не крият апетитите си да извадят приказно красивият плаж на залива „Болата“ от защитените територии, за да може да се дава на концесия или под наем. Според запознати кметът на Каварна – Елена Балтаджиева, е участник в схемата, защото само тя може да поиска промяната на статута. Самата тя многократно е заявявала, че иска плажът да бъде отдаден на частници.

Действията й далеч не са самоинициатива, а част от „рестото“, което тя трябва да върне на спонсорите си за кампанията, след която стана кмет.

Че Балтаджиева се грижи само за частни интереси в случая, в качеството си на кмет на община, реално се доказва от факта, че нито една стотинка от наема или концесията няма да влезе в общинската хазна.

СНИМКА nova.bg