Ролята на Корнелия Нинова като опозиция е огромна. Управляващите са респектирани от нея. Нинова определено има характер, за разлика от някои хора около нея. Това мнение изрази пред Канал 3 депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров – Ревизоро.  

Иронично той заяви: „Марешки е светец, може да бъде канонизиран. Онзи ден в парламента събра цялата група в барчето и даде изявление, бяга от трибунките“. „Харесвам Ахмед Доган. Постъпката му, когато се опитаха да го застрелят, е смела и решителна, реагира мъжкарски“, коментира  Емил Димитров – Ревизоро.

По думите му на разговор ще бъдат извикани всички, които имат досег със сивата икономика.

„ДАНС, ГДБОП, министърът на финансите, кметове, като има един, който е близък до ГЕРБ. Неговата снаха взема ръководен пост в ГЕРБ, който не е в София. Изпратих писма до НАП и Агенция Митници за резултатите от проверката, която назначих“, допълни Емил Димитров – Ревизоро. Относно Антикорупционния закон той заяви, че ГЕРБ и БСП се надпреварват кой пръв ще го пусне.

„Парламентът трябва да избира председателя на органа, не президентът. Ще намерим добре облечен ученик, който ще кима с глава, очакват се големи проблеми с антикорупционния закон“, подчерта Емил Димитров – Ревизоро.

Той коментира и акциите на вицепремиера Валери Симеонов по Черноморието. „Симеонов грабна присърце проблема с шума на морето. От Свети Влас до Несебър наистина гърми музиката“, каза още  Емил Димитров – Ревизоро.