Помощта на Европейския съюз за обхванатата от коронавирус Италия се свежда до изявлението на Урсула фон дер Лайен заяви: “Всички сме италианци”. За сметка на това помагат Китай и Куба.

12 лекари от Куба долетяха в Италия днес, за да помагат в борбата срещу COVID-19. Медиците са много добре подготвени. Целта им е да спрат убийствената сила на вируса.

Припомняме, че в Италия преди дни пристигнаха 9 лекари от Китай, които са преборили успешно заразата. Те докараха пълен самолет с необходимото за спечелването на тази война.

ВИДЕОТО, което просълзи света от благодарност

От Брюксел няма да дойде никаква конкретна подкрепа, дори минимална, категоричен е Джанлука Ди Фео е заместник-главен редактор на италианския в. “Ла Република” в своя статия във “Фигаро”, преведена от Галя Дачкова за Гласове.

„Ние се оказахме сами: защото Европейският съюз не ни изпрати нито един лекар, нито една маска, не създаде нито една полева болница.

италия

Италия! Ако все още на някой му е смешно и забавно !
Защо Европа с колосалния си административен и технически апарат не направи нищо, за да предотврати епидемията и да координира карантината? Всяка страна действа по свое усмотрение, с един-единствен резултат: това, което се случва в Италия, рискува скоро да се повтори във Франция, Германия и Испания. Трябваше да се вземат общи решения, но такива нямаше.“, пита журналистът.

В свой текст Дойче веле припомня: „Армията на белите престилки“- така Фидел Кастро беше нарекъл кубинските лекари, служещи в международни мисии. От 1963 насам, по данни на кубинското здравно министерство, негови лекари са участвали в над 600 000 мисии в 164 страни по света. В момента около 30 000 кубински специалисти са на мисии в 67 страни, най-вече в Африка и Латинска Америка. Близо 1500 свои лекари изпрати Куба в различни африкански държави за борба срещу епидемията от Ебола. Световната здравна организация даде висока оценка на работата им по пресичане на епидемията.

СНИМКА novinite.bg