Магазин за търговия на обувки „Глаза“ периодично сменя фирмата, която оперира в търговския обект. Според близки до собствениците, това се прави, за да се избягват плащане на ДДС и вероятно на осигуровки за работещите.

Обраслият в треволяци търговски обект се намира на ул. „Д-р Пискюлиев“ 6 във Варна. През последните 2 г. в него се предлагат обувки, собственост на фирма „Глаза“. Системно обаче се променя фирмата, която стопанисва магазина. Най-често това са фирми-бушони. Те нямат дори произход на стоката, която се предлага в обекта.

3

Предната фирма е сменена, малко преди да натрупа оборот 50 000 лв. В такива случаи по закон е задължително тя да бъде регистрирана по ДДС и да плаща съответните данъци.

2

За това в събота магазинът замръкна „собственост“ на „МСМ трейдинг“ ЕООД, регистрирана в Кърджали, с материално отговорно лице В. Проданов.4

В понеделник магазин „Глаза“ осъмна „собственост“ на „Беник груп“ООД, регистрирана във Варна, с материално отговорно лице В. Проданов.

Ако до момента не сте чули за титана на българския бизнес Веселин Кирилов Проданов, то значи живеете на друга планета. Същият има над 50 фирми във всички области на бизнеса, сочи справка в Търговския регистър. Не е изключено мега бизнесменът да реализира милиарди оборот ежегодно или да е поредния купувач на фирми със задължения, коментират пред RNS хора с реален бизнес.1Припомняме, че реално стоката в магазин „Глаза“ е собственост на Евгения и Моника Манджукови – майка и сестра на убития преди години бизнесмен Борислав Манджуков. „Глаза“ е последното издихание на мощната империя за печелене на пари, която Манджуков беше създал приживе, припомнят близки до бизнесмена.

За краха изключителен принос има настоящият зет на Евгения – Антон Константинов Оризаров, последно известен като Тони Конста. Същият е зает с мистичен политически проект „Морал“. Основното му занимание от години е да си намира слушатели, с които да споделя фантазиите си.

Основното в неговия проект „Морал“ е, че Конста ще завзема властта в галактиката.

Повече от 3 г. той лъже, че „Морал“ е на бюрото на Владимир Путин и чака неговото „финансиране“, за да разкара от властта ГЕРБ, БСП, ДПС и всички останали.

„Морал“ само по себе си е смехотворно наименование, знаейки се, че собственикът му е леко дистанциран от това човешко качество. Запознати твърдят, че Конста сам признавал, че не е дал и 1 ст. на близначките си от единствения му брак. Момичетата вече наближават пълнолетие.

Истинското постижение за Тони Конста са обедите с различни хора. Той представя хапването като „среща на Г7“, но всъщност реално печели единствено безплатната кльопачка. До момента няма данни някои от сътрапезниците му да са повтаряли срещите с „моралния“, стресирани от менталния му размах.

Към днешна дата тъща му и щерка й, с която Конста живее на семейни начала, дължат над 2 млн. лв. на ДФ „Земеделие“. Средствата са от европейско финансиране за злополучния месокомбинат в Яребична. Те трябва да се върнат, след като стана ясно, че не са вложени в предприятието. Същото не работи вече три години, след като БАБХ откриха развалено и отровно месо в него и го запечатаха. В сагата се намеси близката до фамилията столична адвокатка Цветанка Михайлова.Тя демонстрира юридическото си ниво на варненска територия и успя „документално да отвори месокомбината“, каквото и да значи това.

Отделно Манджукови дължат и близо милион лева местни данъци и такси на Община Аксаково за същия месокомбинат.

Вземанията са предадени на съдебни изпълнители.

RNS