Районното управление на МВР в Албена има преинтересен начин за отразяване на пътно-транспортни произшествие. 

Предлагаме на читателите си доказателство за умишления двоен стандарт. Същото ще изпратим и на компетентните органи в сградата на „6-ти септември“ в столицата за отношение.

В разпратения до журналисти бюлетин на ОД МВР – Добрич, е описана катастрофа, обслужена от РУ-Албена:

На 1 август, около 23:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Кранево, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Ровър” с хасковска регистрация, застига и блъска лек автомобил „Деу” с румънска регистрация. Вследствие на удара, лекия автомобил „Деу” напуска пътното платно и се спира в крайпътна гориста местност. От възникналото ПТП е пострадала 50-годипшна румънска гражданка, която след обстоен преглед е освободена за домашно лечение с повърхностни рани по тялото, без опасност за живота. Двамата водачи са с отрицателни проби за употреба на алкохол. По случая е взето отношение по административен ред.

Втори случай, но вече с участници „суджуци“:

На 28 юли т.г. в Кранево, се удрят „Мерцедес“ с добричка регистрация, който се използва за линейка на плажа, и „Ауди А8“ с рег. номер и ТХ 9999. Шофьор на мерцедеса Димитър Митев. Той е баща на осъдения на първа инстанция Стелиян Митев за злоупотреба с власт. Синът дал незаконно държавни терени на баща си, който пък развивал бизнес върху тях.

Шофьорт на аудито е екс-депутата от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов. Същият е обвиняем по „суджукгейт“.

Живко Мартинов и Стелиян Митев са и кумова рода. Мартинов помогнал за шеметната кариера на Митев в земеделското министерство.

На метри от катастрофата между двамата е стоял полицейски автопатрул. Двамата участници в ПТП не са тествани нито за алкохол, нито за наркотици.

Равносметката:

Как е докладван случая от РУ-Албена, на дежурния по ОД МВР – Добрич, е служебна тайна. Факт е, че услужливо е прикрита истината в трезво от алкохол и други упойващи вещества състояние ли са били двамата водачи и застрашават ли живота и здравето на другите участници в пътното движение.

В резултат, в полицейския бюлетин, отразяващ престъпления и произшествия от същия ден не е попаднала и буква от информацията, с която RNS разполага от очевидци.

RNS припомня на държавните служители в МВР, чиито заплати, осигуровки и данъци плащаме всички българи, че има Закон за МВР и той е задължителен за всички, които получават заплати от държавата. Същото се отнася за редовите служители и за началника Даниел Красимиров, прелитал от една в друга служба, в двете областни дирекции Варна и Добрич и неприет в ДАНС. За всички тях подчертаваме, че времената се смениха и в един момент може да не е достатъчно чий зет си, на кого си другарче, кой „суджук“ те е измъкнал от районен инспектор и ти е подарил цяло управление, за да запазиш заплатката в МВР, докато служиш на обвиняеми, подсъдими и осъдени.

Ако някой не е удовлетворен от условията, заплащанията, заповедите и т.н. в МВР, спокойно може да напусне и да изкарва повече пари. Стига да не е пълен некадърник, разчитащ на подаяния, извън законното си трудово възнаграждение.

RNS