ДОБРО УТРО!

В 7,30 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 20°. Ясно е. Влажността на въздуха е 83%. Видимостта е 5 км. Атмосферното налягане е 1011 милибара. Вятърът е от изток-югоизток със скорост 7 км/ч. Около обяд се очакват превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Възможни са градушки. Преваляванията ще продължат през целия следобед и вечерта. Максималната дневна температура ще достигне 27°.

Слънцето изгрява в 5,28 ч. и залязва в 20,51 ч.

В Добрич градусите са 20. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха е 83%. Видимостта е 5 км. Вятърът е от изток-югоизток със скорост 7 км/ч. Около обяд се очакват превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Възможни са градушки. Преваляванията ще продължат през целия следобед и вечерта. Максималната дневна температура ще достигне 29°.
20° е в момента в Бургас. Има незначителна облачност. Влажността на въздуха е 94%. Видимостта е 6 км. Вятърът е от изток-югоизток със скорост 7 км/ч. През нощта са възможни превалявания с гръмотевици и градушка. Дневните температури ще достигнат 30°.

Незначителна облачност има в този час над Шумен. Термометрите сочат 20°. Влажността на въздуха е 85%. Видимостта е 5 км. Вятърът е от изток-югоизток със скорост 7 км/ч. През деня ще остане облачно. Около обяд се очакват превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните дневни температури ще достигнат 31°.

Днес около обяд, под влиянието на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната половина от страната, а привечер и през нощта и в източните райони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно от Северозападна България и Предбалкана, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки.

Температурите ще са все още високи – максималните ще са от около 27° в северозападните, до около 33-34° в югоизточните райони. До вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне чувствително захлаждане.

Изгрев над Калиакра!
СНИМКА Валентин Панков
RNS