Бившият депутат от ГЕРБ-Добрич – Живко Мартинов, не се е явил и днес на призоваването в Специализираната прокуратура, където трябваше да му бъдат предявени материалите по обвинение за изнудване. Припомняме, че екс-законодателят е обвиняем от юли 2017 г. за това, че е изискал 4 тона суджук от добрички производител – уж за премиера Бойко Борисов.

От прокуратурата отказаха да уточнят този път Живко Мартинов ли не е добре или някой от адвокатите му, но потвърдиха, че обвиняемият изобщо не е идвал в столицата.

Презицираното обвинение по едно от петте му повдигнати по различни текстове от НК, беше насрочено за 11 януари. Станалият известен с прозвището „суджука“, представи болничен лист, според който здравословното му състояние не позволява пътуване до 15 януари.

Новината предизвика широк отзвук в обществото и бе повод за много коментари в социалната мрежа. Най-често хората се подиграваха за това, че при участието на Живко Мартинов и другарчето му – Петър Малджиев, в Бтв – двамата са демонстрирали добро здравословно състояние. Други питаха как изобщо някои успяват да извършат престъпления, след като при задържането им се оказват толкова тежко болни. Мнозина предположиха, че Живко Мартинов е преял суджук и за това сега му е толкова тежко.

По тази причина Спецпрокуратурата насрочи за днес предявяването на материалите по обвинението.

След като и днес Живко Мартинов пропусна призоваването, е привикан на 21 януари. Ако и тогава бъде много неразположен, държавното обвинение ще разпореди принудително довеждане до Специализираната прокуратура.

rns