„Ето Ви документ – на бланка на ГЕРБ, с печат на ГЕРБ и подпис на Живко Мартинов. С документа се препоръчва приносителят да бъде назначен на държавна служба. Той е от времето, в което Живко Мартинов управляваше добричката структура на партията. Въпреки съществуването му, бившият депутат вчера твърдеше, че никога не е кадрувал.“

Това заяви в студиото на Бтв един от свидетелите по „суджукгейт“ – Кирил Костов.

Реално едно от 5-те повдигнати обвинения на Живко Мартинов е точно за злоупотреба с влияние и кадруване, а той лъже, че нищо подобно не е правил.

„Аз се съмнявам, че премиерът изобщо знае, че Живко Мартнов издава документи, които да послужат за назначаване в държавната администрация. По какви критерий – безпринципни. Той по какво е специалист, че да определя става ли някой или не? Какъв е той да издава препоръки с подписи, печати и логото на ГЕРБ?“, попита свидетелят.

В ефира на Бтв скандалният бивш депутат от ГЕРБ-Добрич, заяви:

„Знам за този документ. Подписът не е мой. Вероятно някой от офиса на ГЕРБ е злоупотребил и го е издал като доказателство, че даден субект е годен за работа. Не знам кой го е направил. Подписът не е мой. Въпреки злоупотребата, не сметнах да сезирам компететните органи, за да се установи кой злоупотребява с авторитета на партията и ме подписва“, изхлипа Живко Мартинов.

 

„Аз не правя разследване, знам го от 4 г. този документ, но направих нищо, не сметнах за нужно“, напълно неадекватно коментира бившият законотворец, за който в случая прилагането на закона не е представлявало интерес.

Свидетелите по „суджукгейт“ – Кирил Костов и Людмил Кирилов, се оплакаха от изключителен институционален натиск, след като са съдействали на прокуратурата. Компетентните органи напълно неглижирали жалбите им, че са заплашвани със саморазправи, включително и убийства от Петър Малджиев – бивш силовак, от години съратник на Живко „суджука“.

Припомняме, че вчера Мартинов и обвинения заедно с него Петър Малджиев се явиха в студиото на Бтв, за да споделят със зрителите си неодобрението си към един от основните свидетели по разследването срещу тях. Според последния обаче, двамата са изрекли толкова лъжи, че е добре всички да се подложат на полиграф и да спрат цирка.

Скандалът по „суджукгейт“ се вихри от вчера, след като в предаването на Сашо Диков свидетели на прокуратурата се оплакаха от неимоверен институционален натиск над тях и попитаха дали Румяна Арнаудова е получила 300 000 лв. от „суджука„, за да държи на трупчета делото му и то да не влиза в съда.