33-годишният Кънчо С. и съучастникът му – 24-годишният Евгени Й., ще останат в ареста по обвинение за грабеж на 91-годишна старица, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Предната нощ Евгени споделил предложил с Кънчо, че баба от Имренчево разполага с 1000 лв. Жената живеела самотно от 50 години, след като останала вдовица. Двамата решили да направят „удар“.  

След като прескочили оградата на двора й, Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата, влязъл вътре и отключил вратата. Възрастната жена се събудила от шума от счупеното стъкло.

Евгени започнал да иска парите. Бабата им казала, че има само 40 лв., защото си е купила дърва за зимата. Те не й повярвали и започнали тараш из стаята, като Кънчо светел с мобилния си телефон.

В едно чекмедже 24-годишният мъж открил портмонето на бабата, в което имало 2 банкноти по 20 лева. Разкъсал възглавница, в която намерил найлонов плик с три банкноти по 50 лева, но продължавал да настоява за още пари.

За да принуди възрастната жена да разкрие къде си държи парите, Евгени я хванал за врата. Жертвата се изплашила и дръпнала ръцете му, за да не удуши. Тогава Евгени я ударил с възглавница в главата.

Жертвата разпознала по гласа Кънчо, когото познавала от дете, тъй като й бил съсед.

След като били разкрити, парите – предмет на грабежа, са открити и иззети от двамата обвиняеми. Двамата са рецидивисти, осъждани са неколкократно за тежки умишлени престъпления.

Определенията на Шуменския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

RNS