Заради коалицията, която издигна за кандидат-кмет за София арх. Борислав Игнатов, навременното отпечатване на бюлетините за вота на 27 октомври е осуетено. Причината – няма място за изписването на всички партии зад варненеца в бюлетината. Днес Общинските избирателни комисии трябваше да утвърдят формуляра, но той все още не е готов и мероприятието се отлага за следващите два дни, научи ексклузивно  rns

Борислав Александров Игнатов, познат на варненци с паното от стари СД на входа на морската градина и като автор на проекта за пешеходната зона в града, е регистриран в столичната общинска избирателна комисия под номер 67. Той е подкрепен от „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“, в което са „ДА България“, Демократи за силна българия (ДСБ) и „Зелено движение“.

Според законовите изисквания в бюлетините освен имената на претендентите, трябва да бъдат изписани и всички формации, които са го номинирали за кмет.

Днес стана ясно, че в бюлетината са предвидени определен брой знаци, в които обаче не се събират названията на всички формирования зад архитекта.

В момента тече „ремонт“ на бюлетината и след като той бъде приключен, ще бъде предложен на ЦИК, респективно и на ОИК, за утвърждаване.

viber_изображение_2019-09-28_23-21-35

rns

СНИМКА dnes.dir.bg