„Съдържанието на есемесите не налага правна реакция спрямо Горанов. Впечатлението ми е, че това е поредната серия от един несвършващ сериал, който започна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на този криминален преход се чувстваха недосегаеми, нямаше проблем да източват милиони и милиарди, заради което българските граждани да живеят бедно и с ниски пенсии.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ, цитиран от glasove.

Българското обществото трябва да благодари на лекарите, които бяха на първа линия, на полицаите и на щаба. Благодарение на тези хора България се намира в една добра позиция спрямо Европа. Няма да коментирам политиците. Само в България видях държавата да се моли на нарушители сутрин, обед и вечер да спазват правилата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Така, че аз гледам има повторение на неща, които са се случвали. Матрицата е една и съща – върнете се например на случая с Цветан Василев. Почва се с едни еписоларни писма, писания във фейсбук, едно и също.

После вървим към това, че поредният случай се използва от интересите на политиците. Наричам това анархо-либерални кръгове, те се сдружават по интереси, каза още Гешев.

Обвиняемият Божков има иновативни решения – като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции. Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името Левски. Това е поредна защитна стратегия. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове, коментира Гешев.

Той допълни, че по всички засега 11 обвинения спрямо Божков има 2 досъдебни производства. Първото е за 11-те обвинения, а другото касае организирана престъпна група.

Няма списък, по който да работим. Главният прокурор няма лични врагове. С изключение на Божков всички са изправени пред българския съд – Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви, Миню Стайков. Списъкът далеч не започва с г-н Божков, заяви главният прокурор.

Източници: БНТ, „24 часа“, „Епицентър“