Издирват Манджукови да си платят данъка на месокомбината в Яребична

Община Аксаково издирва представител на „Месокомбинат Варна“ АД във връзка с установени неплатени данъци. Актът с установените задължения е от 12 януари 2016 г. От тогава, до момента представители на дружеството не са открити, за да им бъде връчен и да покрият сумата. 

Дружеството се управлява от Евгения Манджукова, която заедно с дъщеря си Моника, са собственички на предприятието. Тъй като те не са открити близо 2 години, обявлението е поместено на сайта на общината и на табло в сградата.

Ето и пълният текст на съобщението:

,1

„Месокомбинат Варна“ АД се намира в Яребична. Негови собственици са майката и сестрата на разстреляния бизнесмен Борислав Манджуков. Младият мъж стана жертва на поръчков килър, който вече трета година не е установен.

През миналото лято предприятието затвори, след като БАБХ-Варна, иззе от него тонове развалено месо и издаде серия от предписания за работата му.

На този етап не се съобщава размера на задълженията и за какъв период от време са те.

Месокомбинатът е обект на разследване, което е установило източване на 1,8 млн. лв. от ЕС по проект, който не е реализиран. Към сумата претенции има Министерството на земеделието.

RNS