„Посещението на Президента Румен Радев в Русия стана жертва на много ниски политически страсти. Главно от представителите на Министерски съвет. Ще видим какви ще са оценките след посещение в същата страна на премиера Бойко Борисов.“

Това коментира в студиото на Нова тв вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя е категорична:

„През петте години по времето на Росен Плевнелиев като държавен глава сме пропуснали много ползи.

Тъй като имам добра памет, ще припомня, че сегашният началник на кабинета – като министър на вътрешните работи – Румяна Бъчварова, с гордост съобщаваше, че Бойко Борисов е прекратил 3 стратегически проекта между България и Русия.

Да погледнем без емоции!

Трябва да се спазва интереса на държавата. Както казва Президентът: „Българската политика трябва да се създава вътре в България“.

Господин Радев не е бил на посещение, за да възкресява един проект. Разговорите на толкова високо ниво поставиха рамката на развитието на двустранните отношения. Очаквам резултатите от посещението на премиера, който скоро ще бъде в Русия.

Знаехме, че се подготвя посещение на премиера в Русия, но не и конкретна дата. Според мен той самият беше изненадан когато датата беше съобщена от руска страна.

Няма координация в действията между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2 главно заради поведението на министрите. Чух невероятно грозни интерпретации на работната среща на Президента Радев в Русия. Даже не искам да ги повторя. Очаквам дали в същата посока ще се коментира визитата на премиера в Русия!“.

RNS