Историята на Сашка – „изнасилена“ от полицай, приключва с 4-години зад решетките

47-годишна жена, която обвинила полицай, че е извършил с нея сексуални действия без съгласието й, ще остане в затвора 4 г., след като по време на съдебния процес се установи, че тя е лъгала.

Наказанието „лишаване от свобода“ ще се търпи от виновната при първоначален „строг“, уточняват от прокуратурата.

Подсъдимата Сашка М. (на 47 години) е от с. Камено поле, обл. Враца. През годините тя многократно сезирала различни държавни институции за извършвани с нея блудствени действия и съвкупления без нейно съгласие. Жената заявявала, че е пострадала от подобни действия на различни лица, в това число от служители на МВР. Проверките, разпореждани по всички нейни сигнали, завършвали с констатации, непотвърждаващи изнесените от М. факти.

През 2015 г. Сашка М. е била осъдена от Врачанския окръжен съд за набеждаване на Б.М. Наложено й е било наказание от една година „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и обществено порицание чрез местния печат.

На 21.04.2016 г. подсъдимата отново съобщила, по телефон 112, в ОДЧ на РУ на МВР – гр. Роман, че била изнасилена ден по-рано от полицейски служител, който я принудил към това със сила и заплашване. В тази връзка от Сашка М. било снето сведение за случилото се, като след няколко дни тя депозирала и писмена жалба до Началника на РУ на МВР – гр. Роман и до Министерството на вътрешните работи, отдел „Вътрешна сигурност“.

Във връзка с изложените от Сашка М. обстоятелства била образувана проверка, към която били присъединени материалите, получени от Районните управления в гр. Роман и гр. Мездра.

В сведенията, които дала впоследствие и пред служителите на ОД на МВР – гр. Враца, подсъдимата потвърдила казаното от нея в Районното управление и пояснила, че е заснела случващото се по време на половия акт с мобилния си телефон.

В хода на досъдебното производство е била изготвена видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза на извлечените изображения от видеофайловете. Същите са били с недостатъчно качество и съдържание, поради което не отговаряли на необходимите изисквания за изследване.

От събраните по делото факти е видно, че подсъдимата Сашка М. е извършила престъпление срещу правосъдието – набедяване на Б.М. в престъпление, като е знаела, че е невинен.

С присъдата по настоящото съдебно производство е приведено в изпълнение наложено на подсъдимата преди това условно наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година.

RNS